De meeste kinderen zijn er gek op: appeltaart. Maar in het bakken van appeltaart gaat stiekem nog best wat tijd zitten. Voor alle oma’s met een druk leven hebben we een lekker recept voor appelcake die makkelijk te maken is. Zónder dat je gebruik maakt van een pakje. Wij noemen dit recept Oma’s Appelcake. Maar opa’s, jullie mogen dit natuurlijk ook gewoon Opa’s Appelcake noemen! En laat ze maar lekker denken dat je het zelf verzonnen hebt!
Dit recept voor appelcake leent zich uitstekend om samen met je kleinkind te maken. Doe de schorten om, en duik samen de keuken in.
Wat heb je nodig?
Materialen
- Cakevorm van 24 centimeter
- Handmixer of andere mixer
- Twee kommen
- Spatel
Ingrediënten
- 250 gram roomboter, ongezouten
- 225 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanille suiker
- Snufje zout
- 4 eieren
- 125 gram kristalbloem
- 125 gram maïzena
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille aroma
- 1 theelepel kaneel
- Appels, minimaal 3 stuks
“Snij riante plakken en smullen maar!”
De bereidingswijze
- Vet het cakeblik in met boter en bedek dit eventueel nog met bakpapier zodat je de cake makkelijk uit de vorm kunt halen. Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de appels en snij ze in stukjes, het liefst zo klein en dun mogelijk. Dit is het lekkerste in deze cake. Doe de stukjes appel in een kom en voeg 25 gram kristalsuiker en de kaneel toe. Roer dit goed om zodat alle stukjes appel bedenkt zijn met suiker en kaneel. Je kleinkind mag lekker met de handen in het mengsel, en een beetje snoepen mag best. Een goeie kok proeft tenslotte alles wat hij maakt. Zet de kom met appels even aan de kant.
- Zorg dat de roomboter zacht is. Doe de suiker bij de roomboter en daarna het zakje vanillesuiker en de eieren. Mix de ingrediënten even een minuutje op de hoogste stand totdat er een gelig mengsel ontstaat en voeg een snufje zout toe.
- Zeef de bloem en daarna de maïzena boven de kom met het deeg. Ten slotte voeg je de bakpoeder en vanille aroma toe. Mix het beslag nog zo’n vijf minuten op een gemiddelde stand tot een egaal beslag. Spatel de stukjes appel door het cakebeslag. Giet het beslag in de cakevorm en plaats het in de oven.
De laatste stap: Oma’s Appelcake bakken en versieren
Laat de cake ongeveer 70 minuten bakken, maar controleer af en toe of de cake niet te hard bakt want de ene oven is de andere niet. Dit doe je door met een satéprikkertje in de cake te prikken. De cake moet nu afkoelen. Snij met een mes langs de randen van het cakeblik of haal het aan de randen van het bakpapier uit het blik. Eventueel kunnen jullie de cake nog bekleden met fondant, marsepein, slagroom of room en versieren met allerlei glitters en spikkels (gewoon te koop in de supermarkt).
Zet een kopje koffie of thee, snij riante plakken en smullen maar!
Ben jij ook een trotse grootouder en wil je op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
Bedankt voor de aanmelding
Er ging iets fout. Probeer het nogmaals
Comments are closed.