Oppassen op kleinkinderen

e-book oppassen Lekker oppassen op de kleinkinderen. Dat is toch heerlijk? Je kan af en toe oppassen of misschien heb je wel vaste oppasdagen in de week waarin je kleinkind gezellig bij jouw thuis is. In deze categorie vind je alle interessante artikelen die te maken hebben met het oppassen op je kleinkinderen. Denk hierbij aan tips voor de eerste keer oppassen, wat informatie over de diverse ontwikkelingen die je kleinkind ondergaat of gezellige artikeltjes over bijvoorbeeld de prietpraat van de kleinkinderen.

Oppassen, vaste dagen of af en toe

Ben je zoekende over hoe jij je rol als grootouder invult wat het oppassen betreft? Op die vraag vind vast en zeker een antwoord vinden. Pas jij liever niet te veel op je kleinkind? Ook dat komt vaker voor, oppassen als het jou uitkomt, het moet geen verplichting worden.

Leuke activiteiten voor thuis

Verder vind je hier leuke tips voor knutselen, recepten, spelletjes of een feestelijke logeerpartij. Lees hier alle interesse artikelen over oppassen, en krijg inspiratie voor een fantastische tijd met je kleinkind.

 


geld besparen

     Geld besparen met kinderen – 6 budgettips

Kinderen hebben weinig tot geen besef van wat producten kosten en dit interesseert hen ook niet. Geld besparen met kinderen lijkt hierdoor vaak onmogelijk. Oma Jet schiet te hulp: geld besparen kan! Zelfs met kinderen. Ontdek hier hoe.

Lees meer
peuterspelletjes

     Peuterspelletjes – 3 leerzame spellen

Spelletjes spelen, dat vindt ieder kind geweldig. Vaak kan het niet gek genoeg voor de kleinkinderen. Wist je dat spelletjes spelen nog leuker wordt als jullie samen die spelletjes kunnen doen en als de peuter er ook nog iets van leert? Vandaag geven wij 3 leerzame peuterspelletjes

Lees meer
dominant kleinkind

     Dominant kleinkind – hoe ga jij daarmee om?

Ieder kind is gelukkig anders. Het kan zo voorkomen dat jij een dominant kleinkind hebt. Niet iedereen kan even goed met dominante mensen of kinderen om gaan. Wij van Opa ’n Oma geven antwoord op de vraag: een dominant kleinkind – hoe ga jij daarmee om?

Lees meer
belonen

     Belonen van kinderen – effectief als opvoedmiddel?

Belonen. Werkt dat nu echt beter dan straffen? Volgens experts wel. De hersenen van een kind zijn namelijk gevoeliger voor beloning dan voor straf. Te veel of te weinig belonen is echter niet goed. Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan snel verder!

Lees meer
kinderopvang

     Kinderopvang baby’s – onderzoek naar de effecten

Uit cijfers van het CBS blijkt dat er nu steeds meer kinderen naar de kinderopvang gaan. Dit gaat om zowel kinderen als baby’s. Wij van Opa ’n Oma vroegen ons af wat het effect is voor kinderopvang baby’s. Daarom hebben wij een onderzoek gedaan naar de effecten van de kinderopvang voor baby’s.

Lees meer
hechtingen

     Hechting kinderen balangrijk – 4 vormen en gevolgen

Alle kinderen hebben een gehechtheidsrelatie met hun opvoeders. Dit is belangrijk voor het kind, omdat dit ervoor zorgt dat hij/zij zich veilig geborgen kan voelen en later goed zal functioneren in de maatschappij. Hechtingen, er zijn 4 verschillende gehechtheidsrelaties die wij op een rijtje hebben gezet voor jou.

Lees meer
appelmuffins

     Appelmuffins – herfstige muffins met een bite

Herfst is de tijd van het jaar om heerlijke baksels te maken met appels erin. Appelcake, appeltaart en ook appel muffins zijn verrukkelijk en redelijk makkelijk te maken. Vandaag: herfstige appelmuffins met een bite.

Lees meer
grootouderverlof

     Grootouderverlof – misschien realiteit in België

Niet alleen in Nederland, maar ook in België komt het vaak voor: grootouders die regelmatig op de kleinkinderen passen. Het is handig voor werkende ouders, maar wat als de grootouders zelf ook werken? De Vlaamse Christendemocraten komen met een oplossing: grootouderverlof.

Lees meer
slapen bij opa en oma

     Slapen bij opa en oma – 5 leuke activiteiten

Geweldig: de kleinkinderen komen een nachtje slapen bij opa en oma. Je kan niet wachten om de hele dag en nacht te spenderen met je kleinkinderen. Om ervoor te zorgen dat het een succes wordt, kan je activiteiten inplannen. Ontdek hier 5 leuke activiteiten.

Lees meer
Halloween

     Halloween – 3 leuke knutselwerkjes

Het einde van de maand oktober: Halloween! Niet iedereen doet even veel aan deze Amerikaanse feestdag, maar het is wel een leuk excuus om eens wat leuks te gaan knutselen met je kleinkind. Ontdek hier 3 leuke knutselwerkjes voor Halloween.

Lees meer

Geniet van het opgroeien van je kleinkinderen!

Blijf op de hoogte en meld je nu aan voor de email-nieuwsbrief