Kleinkinderen: een bron van inspiratie – 4 manieren     

inspiratieZe zetten ons aan om dingen opnieuw te doen. Kleinkinderen motiveren grootouders om net even anders te kijken naar de wereld. Ze enthousiasmeren ons om met een bredere blik naar de wereld te kijken. We leren een hoop van onze kleinkinderen en ze zijn een bron van inspiratie voor alle grootouders. Ontdek hier op welke 4 manieren ze dit doen.

 

1. Bredere blik op de wereld

Iedereen is het er over eens: kinderen hebben een andere kijk op de wereld. Ze beschouwen met hun onschuld een haast andere wereld en zeggen de meest bijzondere dingen. Wij grootouders zijn daar dol op! Juist omdat die blik en de dingen die ze zeggen soms zo onverwacht zijn. Bovendien denken wijzelf niet op zo’n manier.

Zo’n bijzondere blik werkt ook nog eens aanstekelijk. Misschien betrap jij jezelf ook af en toe erop dat je iets meemaakt en jezelf afvraagt hoe je kleinkind dit zou zien of beschrijven. Dat soort kleine momentjes hebben als effect dat de liefde van jou als opa of oma alleen nog maar groeit voor dat kleine deugnietje.

 

inspiratie2. Nooit te oud om mee te spelen en te bewegen

Misschien nog wel het meest inspirerende effect van kleinkinderen is bewegen. Je bent immers nooit te oud om te spelen met kleinkinderen! Je kleinkinderen motiveren je om toch die wandeling te maken, om toch weer eens een bezoekje te plannen naar de dierentuin. Kortom, kleinkinderen inspireren je om fit te blijven. Zelfs ook al ben je niet erg fit of mobiel, vinden kleinkinderen altijd wel een manier om met opa en oma te spelen.

 

 


 

“Wij grootouders zijn daar dol op! Juist omdat die blik

en de dingen die ze zeggen soms zo onverwacht zijn”

 


 

inspiratie3. Onuitputtelijke voorraad fantasie

Kinderen zijn van nature erg fantasierijk. Dat is wellicht nog wel het beste te merken als ze aan het spelen zijn. Hun onuitputtelijke voorraad fantasie zorgt voor een hoop leuke momenten en bijzondere spelletjes. De grote drukke, enge wereld kan jij even vergeten als je met je kleinkind bent. Zo’n bundeltje geluk weet er nog niets van af en hopelijk blijft dat lang zo.

 

4. Flexibiliteit en altijd blijven lachen

Alle kleinkinderen zijn flexibel en nooit lang boos. Ze belichamen het concept ‘vergeten en vergeven’. Daarnaast kunnen ze ook nog eens heerlijk schaterlachen. Wij grootouders vergeten in het dagelijks leven nog wel eens om te lachen. Dat overkomt ieder mens wel eens. Kleinkinderen helpen ons herinneren dat lachen erg leuk kan zijn.


 

 
Meer lezen? Meld je aan voor de gratis Opa 'n oma nieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals