Kaasstengels. Het zijn niet de gezondste hapjes, maar ze zijn wel leuk en gemakkelijk te maken. Samen met je kleinkind in de keuken eventjes bezig zijn. Welke grootouder vindt dat nou niet leuk?
Hier een simpel en snel recept om lekkere kaasstengels te maken voor bijvoorbeeld de picknick of bij een gezellige borrel.
MaterialenBakplaat met een vel bakpapier
Schoon aanrecht
Deegroller optioneel
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
175 gram geraspte kaas naar keuze (jong belegen werkt het beste)
Tijm
Zout en peper
Italiaanse kruiden
Een ei of 3 eetlepels olie
De bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de bladerdeeg plakjes op het aanrecht naast elkaar om te ontdooien. Creëer rechthoeken door drie keer 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar vast te plakken. Op die manier krijg je langere kaasstengels. Vind je dat te veel moeite? Dan laat je de plakjes enkel.
Stroken kaasstengels maken
Snijd van elke rechthoek, of van elk plakje, 4 lange stroken. Willen jij en je kleinkind mooie spiraalvormige kaasstengels? Draai de stroken dan tot spiralen en leg ze op de bakpapier beklede bakplaat. Vindt je kleinkind dat te moeilijk? Dan kunnen jullie de stroken ook gewoon als stroken op de bakplaat leggen.
Besmeren met een mengsel
Kluts het ei. Meng vervolgens het ei – of meng de olie – met de tijm, het snufje zout en de peper en Italiaanse kruiden. Bestrijk de stengels dun met dit mengsel. Dit maakt een plakkerig laagje waar zo de kaas aan zal blijven vastplakken. Maak het niet te dik!
Bestrooi de stengels met de kaas. Zorg ervoor dat jij en je kleinkind het evenredig verdelen over de stengels. Je wil niet een hele dikke kaasstengel hebben en een hele dunne.
Bakken en smullen maar!
Bak de kaasstengels in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen voordat jij en je kleinkind ervan gaan snoepen. Je wil namelijk niet je tong of je mond verbranden aan de warme kaas. Zijn ze goed afgekoeld? Dan is het nu tijd om te smullen!
Tip: Je kan de kaasstengels ook de dag voordat je kleinkind komt al zelf maken. Bewaar ze dan in een afgesloten vershouddoos of koektrommel.
Ben jij ook een trotse grootouder en wil je op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
Bedankt voor de aanmelding
Er ging iets fout. Probeer het nogmaals
Comments are closed.