Als het buiten koud is, dan is het binnen altijd extra lekker warm. De kou is een goed excuus om even lekker chocolademelk te drinken. Zijn jij en je kleinkind hier ook zo dol op? Ontdek hier het recept voor de ultieme warme chocolademelk.
Het koude weer zorgt ervoor dat je het liefst lekker binnen blijft met de warme kachel. Soms moet je echter toch naar buiten. Zijn jij en je kleinkind net een tijd buiten geweest? Dan is het ideaal om jezelf even lekker om te warmen met een warme kop chocolademelk. Dat hoort er immers bij!
Er zijn veel verschillende manieren waarop je chocomelk kan maken. Je kan simpel gewoon een pak kopen en dat opwarmen: dat is ook erg lekker. Ben je echter in de stemming om even uit te pakken en je kleinkind te verwennen? Dan is het leuk (en nóg lekkerder) om zelf warme chocolademelk te maken. Dat doe je als volgt.
Ingrediënten
Halfvolle melk, zoveel melk als je kopjes wilt maken
2 eetlepels pure chocolade, gehakt
1 eetlepel cacaopoeder
1 theelepel donkerbruine basterdsuiker, goed gevulde schep
Snufje zout
Snufje poedersuiker, optioneel
Materiaal
Mokken
Steelpannetje
Lepels
Bereidingswijze van de warme chocolademelk
Vul de mokken met de halfvolle melk. Giet deze hoeveelheid melk vervolgens in een steelpan. Maak je bijvoorbeeld twee mokken? Dan doe je twee mokken halfvolle melk in het steelpannetje. Ga je voor drie mensen chocolademelk maken? Dan giet je drie mokken erin, enzovoorts.
Je kan eventueel een paar druppels vanille extract toevoegen op dit moment. Laat de melk langzaam warm worden, maar laat het niet koken. Vul ondertussen de mokken met de gehakte chocolade, het cacaopoeder, de suiker en het snufje zout.
Als de melk warm is, haal je het pannetje van het vuur. Giet al roerend de melk in de mokken. Blijf roeren totdat alles is opgelost. Ben je een echte zoetekauw? Dan kan je eventueel op dit moment nog wat poedersuiker toevoegen.
Toppings
Je kan de warme chocolademelk nu al drinken. Je kan het echter nog specialer maken met lekkere toppings. Denk hierbij aan een goede toef slagroom eventueel met lekker chocolade schaafsel. Wil je helemaal uitpakken? Dan kan je kleine marshmallows in de warme chocolademelk doen. Ben je gek op kaneel? Doe dan een kaneelstokje in de mok.
Zo kan je eindeloos variëren en toevoegen. De een vindt kaneel erg lekker in de chocolademelk, de ander geeft de voorkeur aan een beetje mint. Soms is minder beter: een simpele toef slagroom doet het ook altijd goed. Waar iedereen het wel over eens is, is dat een lekker koekje altijd goed samengaat met een kop warme chocolademelk.
Ben jij ook een trotse grootouder en wil je op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
Bedankt voor de aanmelding
Er ging iets fout. Probeer het nogmaals
Comments are closed.