Oude Ambachten & Speelgoed museum: Ontdek het verleden in Terschuur (Veluwe)

ambachtenmuseum speelgoedmuseum h
                                                                                                                                                           I.s.m.

 

Ga samen op ontdekking bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum; in dit bijzondere doe-museum is voor ieders wil wel wat te vinden!

Ga bijvoorbeeld samen spelen en ontdekken bij de ‘Barbie around the World’ expositie en ontdek de landen, beroepen en tijdreizen die Barbie heeft gemaakt in 65 jaar. Want ondanks haar leeftijd is Barbie altijd een hippe tante geweest en was ze haar tijd vaak ver vooruit. En naast al dat kijken valt er hier uiteraard ook genoeg te spelen voor de kleinsten onder ons. Daarnaast huisvest dit unieke museum maar liefst 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes. In dit gedeelte vind je een Cornelis de Verzamelaar-route, een speurtocht en een digitaal spel.

 

 

Speelgoed uit de tijd dat jij klein was

Buiten kun je handen nog even uit de mouwen steken op het oud Hollands spellenplein én vergeet ook zeker de speelgoed afdeling op de 1everdieping niet met de grootse collectie van onder andere Meccano, Dinkey Toys, porseleinen poppen, beren, houten speelgoed, en nog veel meer… En ook hier kan er naast al dat kijken weer naar hartenlust gespeeld worden; met ouderwets speelgoed welteverstaan. Dit blijkt iedere keer weer een ware ontdekking, want hoe werkte dat nu vroeger?! Er staat niets achter glas in dit museum; je kan (én mag) de spullen echt nog even vastpakken en er zijn dagelijks diverse ambachten ‘live’ te zien.

 

 

Ervaar hoe het ‘er vroeger’ aan toe ging!

De diverse vrijwilligers vertellen kleurrijke anekdotes en verhalen van vroeger. Door deze open collectie kan de jeugd op speelse wijze echt nog even ervaren hoe het ‘er vroeger’ aan toe ging. En bij vertrek ligt er voor iedere speurder een kleurplaat en een kleine attentie klaar. Ook zijn er in de vakanties diverse workshops en knutselsessies bij te wonen. Kortom; uren kijkplezier voor jong en oud! Vooraf reserveren niet nodig.

 

Meer informatie over de activiteiten de komende periode?

Bezoek: www.ambachtenmuseum.nlKaart wordt geladen...Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>BEN JIJ OOK EEN TROTSE GROOTOUDER EN WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals