Neem een kijkje in het onoverwinnelijke kasteel van Helmond. Het is gebouwd in 1321, in 1549 grotendeels door brand verwoest. Daarna is het in luxere stijl herbouwd tot een vorstelijk woonverblijf en recent geheel gerestaureerd. Lees hier wat er allemaal te doen is.

 

Stap in de rondleiding en dwaal door het kasteel

Elke zondag om 14.30 is er een instap rondleiding die een uur duurt.

Tijdens een dwaaltocht door het kasteel vertellen verhalenvertellers over de geschiedenis en de vroegere bewoners. Je kleinkinderen vanaf een jaar of 5 zullen dit geweldig vinden.


Het hele jaar door zijn er allerlei leuke familie- en kinderactiviteiten te beleven, zoals een spannende speurtocht in middeleeuwse kleding. Ook zijn er steeds wisselende tentoonstellingen op de eerste verdieping van het kasteel. In februari 2019 begint de Heksenjacht Peelland.

 

Kasteel in Brand! Zoldertour

Houden jullie van krakende vloeren, geheimzinnige stemmen en enge schaduwen op de muur, dan kan je met je kleinkinderen vanaf 8 jaar meedoen aan de spannende zoldertour. Begeleid door een gids kruip je op woensdag, vrijdag, zaterdag of zondag door spannende doorgangen op de zolder naar ruimten waar kaarsen ineens omvallen en boeken plotseling openslaan. Je hoort het hele verhaal over de brand in 1549. Deze tour is helaas niet mogelijk voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelgebruikers.

 

Kinderfeestje of familiefeestje

Dit kasteel is ideaal om met de hele familie te bezoeken. Vier je verjaardag met een high tea. Doe een speurtocht of ga naar de torenkamer en speel daar het spannende bordspel over de brand: Kruip in de huid van een kasteelpersonage. Nu het kasteel is afgebrand wil de woedende kasteelheer graag weten wie de brandstichter is. Het is natuurlijk ook heel leuk voor je kleinkind om hier zijn of haar kinderfeestje te vieren. Kijk hier naar de mogelijkheden waar je de ouders op kan attenderen.

 

Middeleeuws buitenspelen

Het hele jaar door kan je middeleeuwse spellen doen op het binnenplein van het kasteel. Durf jij je hoofd in een schandblok te stoppen?

Bezoek de website voor meer informatie over prijzen, openingstijden en activiteiten: www.kasteelhelmond.nl/kasteel-helmond/Kaart wordt geladen...Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>BEN JIJ OOK EEN TROTSE GROOTOUDER EN WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals