schatkamers h
                                                                                                                                                           I.s.m.

Achter iedere schat…… schuilt een bijzonder verhaal. Verwondering. Misleiding. Historie. Dat maakt een bezoek aan Miramar Zeemuseum, OERmuseum en Museum Valse Kunst zo bijzonder. Ook voor kinderen!

Op zoek naar een leuk gezinsuitje met kinderen? Ga dan zeker naar de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe. Hier kun je van alles zien, doen en beleven. Een ‘blauwe dame’ met een fascinatie voor zee verzamelde jarenlang zeeschatten van over de hele wereld. Maar nu, plasticsoep in onze zeeën en oceanen. Of sta oog in oog met een levensgrote mammoet en beleef de OERtijd. Is het echt of is het vals? Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen.

 

 


AANSCHOUW DE ZEE IN MIRAMAR ZEEMUSEUM

Ontdek het levenswerk van de excentrieke mejuffrouw Warners. Tijdens haar vele wereldreizen verzamelde ze diverse (zee)schatten. Ervaar de gevolgen van de wereldwijde vervuiling van zeeën en oceanen in de indrukwekkende expositie ‘Plasticsoep’.

BELEEF DE OERTIJD IN HET OERMUSEUM

Oog in oog met een imposante mammoet. Maak een ontdekkingsreis door verschillende tijdperken, vanaf de laatste ijstijd en de neanderthalers tot in de brons- en ijzertijd. Diorama’s, filmpjes en interactieve spelelementen zorgen voor extra beleving voor jong en oud.

MUSEUM VALSE KUNST: IS HET ECHT OF IS HET VALS?

Bedonderd worden bij je kunstaankoop. Het zal je maar overkomen. Wat is echt en wat is vals? Verwonder je over het verhaal erachter. Het museum heeft ook een internationale collectie glaskunst, werken van Drentse kunstenaars en meerdere exposities.Kaart wordt geladen...Bekijk hier alle uitjes en activiteiten>>BEN JIJ OOK EEN TROTSE GROOTOUDER EN WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals