Bijzondere wandeling over Willemsoord     

Het bijzondere complex Willemsoord was vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine. Tegenwoordig is het een prachtig monumentaal deel van Den Helder waar je heerlijk kan wandelen met je kleinkind. De werf ontwikkelt zich gaandeweg verder tot een open stadsdeel. Dus voordat je het door hebt, loop je alweer in de stad. Ideaal!

Willemsoord, ook wel Oude Rijkswerf genoemd, is gerestaureerd en omgevormd tot een waar nautisch themapark. Het terrein bevat vele uitgaansgelegenheden en bijzondere, historische bezienswaardigheden. De ideale locatie om lekker te wandelen. Dus waar wacht je op? Dit kan je samen met je kleinkind doen, maar uiteraard ook zonder.

 

Wat zit er allemaal bij Willemsoord?

Op de werf zijn verschillende gebouwen aanwezig. In die diverse gebouwen zitten allerlei bedrijven, uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden. Zo zijn het Marinemuseum, schouwburg De Kampanje en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers gevestigd. Sinds 2014 is er tevens een openluchtpodium die gemaakt is van oude sluisdeuren. Kortom, er is genoeg te doen en te zien! Dus komt dat zien.

 

Bezoek de website voor meer informatie over de bezienswaardigheden, de individuele openingstijden en de voorwaarden.

Website: Willemsoord BV

Kosten: Gratis

 

 


Locatie van de activiteit


Kaart wordt geladen...


Bekijk hier de complete activiteitenagenda>>