Is het eindelijk zover? Gaan jullie de sprong wagen? Misschien hebben jullie het al jaren over het kopen van een camper of is het idee pas net in jullie opgekomen. Hoe dan ook, in deze blog geven we tips en adviezen voor als jullie die droom echt waar willen maken!
Weet je het zeker?
Een camper is een grote uitgave. Veel mensen kiezen er daarom voor om eerst een aantal vakanties een camper te huren. Op deze manier kun je ontdekken of het reizen in een camper wat voor jullie is. Ook is het handig om tijdens deze campervakanties een overzicht bij te houden met voorkeuren of lichte irritaties. Vond je het prettig om een aparte douchecel te hebben of was dat eigenlijk niet nodig? Welke inrichting is lekker praktisch, hoeveel accu’s heb je nodig en wil je een camper met zonnepanelen?
Welk type camper past bij jou?
Over het algemeen worden er 4 types campers onderscheiden: alkoof, half integraal, integraal en compact. Wat vind jij belangrijk?
- Een alkoof camper heeft een soort uitsteeksel boven het bestuurdersgedeelte (boven de autocabine). Hierin is het bed ondergebracht. Deze campers zijn meestal erg hoog, wat een voordeel is als je lang bent. Een nadeel kan zijn dat de ruimte tussen het bed en het dak benauwend voelt en je altijd via een ladder je bed in en uit moet.
- Bij een integraal camper sluit de autocabine goed aan op de woonruimte. Je zou het kunnen zien als één ruimte. Van buiten ziet deze camper eruit als een bus, met een platte neus. Dit type camper is vaak duurder dan de andere types.
- Een half integraal camper is het meest populair. Deze camper is een combinatie van de alkoof en de integraal camper. De autocabine hoort wel bij de woonruimte maar de camper heeft geen platte neus. Ook kan het een bed aan de bovenkant van de camper hebben maar dit hoeft niet. Ideaal als de kleinkinderen mee gaan op vakantie!
- Een compacte camper, het woord zegt het al, is een camper met beperkte woonruimte. Meestal gaat het om een omgebouwd bestelbusje. Vooral jongeren en twintigers gaan voor dit type camper.
Een onafhankelijke aankoopkeuring
Aangezien de meeste mensen niet zoveel technische kennis hebben, is het belangrijk om een onafhankelijke aankoopkeuring te doen voordat je de camper koopt. Nadat je dit hebt gedaan worden de resultaten met je doorgenomen en weet je precies waar je aan toe bent.
Het gewicht van de camper
Wie gaat er rijden? En zijn jullie bereid jullie C-rijbewijs te halen? Met een camper tot 3,5 ton heb je alleen je B-rijbewijs nodig. Maar gaat de camper over dit gewicht heen, dan val je in de zwaardere gewichtsklasse en zal je een C- of C1-rijbewijs nodig hebben.
Geld besparen in Duitsland
Veel campers kun je voordelig kopen, zoals de Hymer camper uit Duitsland. Zelfs met de importkosten erbij, is een camper aanschaffen in Duitsland veelal goedkoper dan de hoge prijs betalen die Nederlandse camperhandelaren vragen.
Zit je er al helemaal klaar voor? Een camper kopen is niet iets wat je van de een op de andere dag doet, maar zoals bij heel veel dingen in het leven is de voorpret ook al enorm genieten!
Heel veel reis- en koopplezier!
Ben jij ook een trotse grootouder en wil je op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
Bedankt voor de aanmelding
Er ging iets fout. Probeer het nogmaals
Comments are closed.