Pindakaas, een lekker Hollands product. Je hoeft het echter niet alleen op je brood te smeren. Je kan er veel meer dingen mee doen: satésaus mee maken, koekjes bakken en ga zo maar door. Is jouw kleinkind geen fan van chocola, maar wel van pindakaas? Dan zijn deze pindakaas koekjes perfect voor jullie.
Voor kleinkinderen met een notenallergie is dit helaas geen optie. Maar voor alle andere kleinkinderen die dol op pindakaas zijn, is dit het ideale koekje. Even een kleine variatie op het standaard roomboterkoekje of het chocolade koekje. Vandaag gaan we aan de slag met een pindakaas koekje!
De materialen
Bakplaat
Bakpapier
Handmixer
Kom die in de koelkast past
Nog een kom
Spatel
De ingrediënten
115 gram boter
160 gram bloem, gezeefd
100 gram kristal suiker
110 gram basterd suiker
125 gram pindakaas
1 ei
2 theelepels bakpoeder
De bereidingswijze
Klop eerst de boter voor ongeveer 2 minuten op tot het een crème is. Voeg vervolgens samen met je kleinkind alle suikers – de kristal suiker en de basterd suiker – toe aan de boter. Meng dit alles samen voor weer ongeveer 2 minuten. Ziet het mengsel er mooi uit? Voeg dan nu de pindakaas en het ei toe. Meng dit alles samen met je kleinkind nog een keer goed door elkaar.
Meng in een aparte kom alle droge ingrediënten – de bloem, de bakpoeder en het snufje zout. Wanneer jij en je kleinkind deze ingrediënten goed geroerd hebben, is het tijd om dit mengsel toe te voegen aan het boter en pindakaas mengsel in de andere kom. Doe dit samen met een spatel, niet met een mixer.
In de koelkast
Als alles goed gemengd is, mogen je kleinkind en jij het deeg verpakken in plastic. Geen zin daarin? Alleen de kom bedekken met plastic is ook voldoende. Zet de kom vervolgens in koelkast. Hier moet hij minstens 3 uur staan.
Deze tijd kunnen jij en je kleinkind gebruiken om alles even op te ruimen in de keuken of om even een boek te lezen.Wanneer de tijd voorbij is verwarm je de oven voor op 190 graden.
Balletjes rollen
Maak van het deeg samen met je kleinkind kleine balletjes. Voor een leuk effect kan je de balletjes pletten met een vork net zoals een boterkoek, zodat er een raster ontstaat. Leg de balletjes op de bakplaat. Plaats de koekjes niet te dicht bij elkaar, de koekjes worden in de oven namelijk wat groter.
Pindakaas koekjes bakken en smullen maar
Bak de koekjes voor 9 tot 10 minuten. Kijk even met je kleinkind of de koekjes mooi bruin zijn geworden. Zijn ze klaar? Dan mogen ze uit de oven een tijdje afkoelen op het aanrecht. Laat de koekjes voor de afkoelperiode op de bakplaat liggen. Pas als ze helemaal zijn afgekoeld, kunnen jij en je kleinkind ze eraf halen. En er natuurlijk lekker van smikkelen. Eetsmakelijk!
Vindt je kleinkind pindakaas niet zo lekker? Hier vind je een lekker recept voor een appelcake, hier een lekker bananenbrood en hier is een recept te vinden voor kaneelkoekjes.
Ben jij ook een trotse grootouder en wil je op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
Bedankt voor de aanmelding
Er ging iets fout. Probeer het nogmaals
Comments are closed.