Uitjes met kleinkinderen

Even er lekker op uit gaan. Op stap gaan met je kleinkinderen is altijd een leuke onderneming. Je kan een dagje op avontuur gaan, een weekend genieten of misschien zelfs plezier maken op vakantie.

Tips voor op stap met kleinkinderen

Het is alleen soms wel eens lastig om te weten waar je allemaal rekening mee moet houden en wat je allemaal met je kleinkind kan gaan doen. Door de bomen is het bos niet meer te zien. In deze categorie vind je allerlei leuke artikelen over erop uit gaan met je kleinkind. Veel plezier samen en maak er een avontuur van!


 

     Een stukje fietsen met de kleinkinderen

Geniet je ook zo van jouw tijd met jullie kleinkinderen? Als het weer het toelaat is het natuurlijk het leukste om met de kinderen naar buiten te gaan en wellicht een stukje met ze te gaan fietsen. Lekker met de…

Lees meer

     Zie ginds komt de stoomboot! De intocht van Sinterklaas

Ieder jaar trekt heel Nederland uit om de goedheiligman te verwelkomen. Het feest is tevens het sein voor alle kinderen dat ze hun schoen weer mogen zetten. Hier lees je onder andere wanneer de landelijke intocht van Sinterklaas is en waar deze plaatsvindt.

Lees meer
Halloween

     Halloween – 3 leuke knutselwerkjes

Het einde van de maand oktober: Halloween! Niet iedereen doet even veel aan deze Amerikaanse feestdag, maar het is wel een leuk excuus om eens wat leuks te gaan knutselen met je kleinkind. Ontdek hier 3 leuke knutselwerkjes voor Halloween.

Lees meer

     Uitstapjes tijdens de herfstvakantie

Met je kleinkinderen erop uit tijdens de herfstvakantie? Komen jouw kleinkinderen in de herfstvakantie logeren? Dan wil je natuurlijk lekker een dagje met ze op stap! Wij hebben een selectie gemaakt van al het leuks dat er wordt georganiseerd. Veel…

Lees meer
herfst

     Herfst – 5 leuke dingen om met kinderen buiten te doen

Herfst. De tijd van het jaar om samen met de kleinkinderen lekker naar buiten te gaan en de natuur te ontdekken. Dat kan misschien nog wel leuker en makkelijker dan je denkt! Wij hebben 5 leuke activiteiten op een rijtje gezet die jij samen met je kleinkind buiten kan doen.

Lees meer

     Drukke kleinkinderen – 3 handige tips

Ieder kind is anders. Zo zijn er rustige kleinkinderen en drukke kleinkinderen. Als grootouder en ouder houd je uiteraard onvoorwaardelijk van het kind. Toch zou het soms fijn zijn als er een handleiding bij zat. Drukke kleinkinderen: waar moet je op letten?

Lees meer

     Loopfiets, effectief?

Je kleinkind nog geen loopfiets? Maak daar verandering in! Een loopfiets voor een kind is namelijk erg bevordelijk voor de motorische ontwikkeling. Je kleinkind leert evenwicht te bewaren en coördineren tussen rijden en stoppen. Door middel van een loopfiets krijgt je kleinkind inzicht in afstanden en is het een perfecte opstap naar de gewone fiets.

Lees meer

     Met een kind naar de bioscoop – 4 tips

Samen met je kleinkind naar de bioscoop gaan is een leuk uitje. Die nieuwe animatie film kijken in zo’n mooie grote zaal. Twijfel je echter of je kleinkind een lange zit in de bios al aan kan? Lees dan snel verder.

Lees meer

Meer lezen? Meld je aan voor de gratis Opa 'n oma nieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

Geniet van het opgroeien van je kleinkinderen!

Blijf op de hoogte en meld je nu aan voor de email-nieuwsbrief