Winkelen voor kleertjes voor je kleinkind, veel grootouders vinden het heerlijk. Niet iedereen is er alleen even goed in. Regelmatig komen opa’s en oma’s thuis met kleding die niet past of die de ouders niet leuk vinden. Ontdek hier de 5 vaak gemaakte fouten tijdens het kopen van kleding voor je kleinkind.
Kleding kopen voor je kleinkind
Fouten maken we allemaal, dat hoort nou eenmaal bij het leven. Zeker als wij mensen enthousiast zijn, zijn we geneigd om sneller foutjes te maken. Dit geldt dubbel voor grootouders die in de wolken zijn over hun pasgeboren kleinkindje. De eerste gevoelens van verwennen borrelen op en voordat je het weet ben je allerlei kleding aan het kopen.
Ook naarmate de kleinkinderen ouder worden zijn er opa’s en oma’s die af en toe een kledingstuk kopen voor de kids. Zelfs dan maken we nog steeds dezelfde fouten als wanneer het kindje nog klein is. Om die reden hebben wij van Opa ’n Oma de 5 vaak gemaakte fouten op een rijtje gezet.
1 . Verkeerde maat gekocht
De eerste gemaakte fout is dat je het kledingstuk in de verkeerde maat hebt gekocht. Als je in een winkel staat en gaat gokken, is de kans groot dat je er naast zit. Te kleine kleding vindt niemand lekker zitten. Bovendien is het zonde: je kan je kleinkind nooit zien stralen in dat mooie broekje of rompertje dat je gekocht hebt.
Onze tip: koop liever een maatje te groot dan een maatje te klein. Vooral kleine kinderen groeien als kool en het verschil tussen de babymaten is niet heel erg groot. In dat geval zijn ouders vaak blij met kleding die nog iets te groot valt. Kleding gekocht op de groei gaat langer mee aangezien je kleinkind er in groeit.
2. Lastige knoopjes, gespen of veters
Er zijn ontzettend veel mooie en leuke kleertjes voor kinderen, maar ze zijn niet allemaal even praktisch. Dat hele leuke vestje dat jij gegeven heeft, zit vol met lastige knoopjes die niet makkelijk los zijn te krijgen. De kans is groot dat de ouders dit kledingstuk dan minder snel aantrekken, aangezien het soms erg handig is om snel de kinderen te kunnen omkleden.
Pas daarom op met het kopen van kleding. Check of er lastige knoopjes, gespen of moeilijke veters aanzitten. Is dat het geval? Dan kan je het kledingstuk, ongeacht hoe mooi hij is, beter laten liggen in de winkel en iets anders uitzoeken. Vooral bij jonge kinderen gaat gemak voor schoonheid wat kleding betreft.
“Onze tip: koop liever een maatje te groot dan een maatje te klein”
3. Andere smaak in kleding
Deze fout zal je hoogstwaarschijnlijk niet verbazen: je koopt een kledingstuk voor je kleinkind maar het is totaal niet de smaak van je kleinkind of zijn ouders. Smaken verschillen nou eenmaal, dus wees niet erg teleurgesteld als zij jouw stijl en smaak in kleding niet delen. Het leuke aan mensen is juist dat we allemaal anders zijn, ook wat kleren betreft.
Onze tip: verplaats je, voordat je een kledingstuk koopt, in de schoenen van jouw kleinkind en zijn ouders. Past dit bij hun smaak? Heb je ze ooit in iets vergelijkbaars gezien? Pas als er zeker van bent dat het kleertje past bij je kleinkind en zijn ouders, mag je naar de kassa lopen om af te rekenen. Niet eerder! Zo voorkom je teleurstelling en miskoopjes.
4. Allerlei soorten stof
Je verwacht het misschien niet, maar de stof kan ook bepalend zijn of de kleertjes worden gedragen of niet. Het is belangrijk dat je eerst even goed aan de stof voelt voordat je het koopt. Voelt het stevig aan of voelt het erg dunnetjes en slecht zodat het na één keer wassen al stuk is?
Bovendien is het handig om stof-technisch rekening te houden met het seizoen waar je het voor koopt. Sommige stoffen zijn lekker warm en andere weer heerlijk luchtig. Koop je kleren voor de winter, dan mogen die best wel dik en warm zijn. Koop je iets met het ook op de zomer, dan is het slim om iets luchtigs als katoen te kopen in plaats van bijvoorbeeld nylon.
5. Comfort boven alles
Kleren moeten er niet alleen leuk uit zien, ze moeten vooral lekker zitten. Voornamelijk bij baby’tjes en jonge kinderen is het belangrijk dat de stof comfortabel is: als de stof te strak zit, zoals spijkerstof, dan kan je kleinkind niet lekker bewegen. Comfort is in dit geval op één lijn gezet met beweegruimte. Welke grootouder wil nou niet dat zijn kleinkind lekker kan bewegen?
Ben jij ook een trotse grootouder en wil je op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
Bedankt voor de aanmelding
Er ging iets fout. Probeer het nogmaals
Comments are closed.