5 dingen die niet in een handtas van een oma horen     


We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan als vrouw. Je handtas zit vol met zooi. Propvol met dingen die niet in een handtas horen. Oma Jet herkent het als geen ander en wil graag daarom andere grootmoeders helpen. Ontdek hier 5 dingen die niet in een handtas horen te slingeren.

 

handtas5 dingen die niet in een handtas horen te slingeren

Je kent het gezegde vast wel: door alle bomen zie je het bos niet meer. Dat geldt ook voor alle troepjes in je handtas. Door alle rotzooi zie je niet waar je moet beginnen. Wat is nu wel handig om in je tas te houden en wat moet je toch echt eruit gooien? Je ogen tollen al bij het idee.

Oma Jet weet raad. Zij is een praktische grootmoeder en heeft uiteraard voor dit probleem ook een oplossing. Haar gouden regel: 5 dingen die niet in een handtas horen te slingeren, gooi je er gelijk uit! Geen “ja maar” of “maar dit is echt handig ooit”. Je moet meedogenloos zijn als je aan het ruimen bent, aldus Oma Jet.

 

1. Voedsel in je tas? Weg ermee!

Je herkent het vast wel: half door je kleinkind opgegeten koekje waardoor er overal kruimels in je tas zitten. Dat ene snoepje of die reep die je wilde bewaren voor later, maar vergeten bent. Uiteindelijk gaat de verpakking kapot of smelt de reep waardoor je handtas lekker plakkerig wordt. Weg ermee!

Houd jezelf voor om geen voedsel te bewaren in je tas, tenzij je met honderd procent zekerheid weet dat het diezelfde dag er ook weer uit gaat. Anders loop je straks weken met een tas vol koekkruimels en plakkerigheid rond. Dat wil uiteraard niemand. Bovendien zorgt dat voor alleen nog maar meer rotzooi in je handtas.

 

handtas2. Diverse papiertjes en kaarten – waar zijn ze eigenlijk voor?

Als je aan het winkelen bent, vraag je heel slim om het bonnetje. Stel je namelijk voor dat het niet past of dat het niet naar wens is. Je propt het kassabonnetje in je tas en je bent het bestaan alweer vergeten voordat je thuis bent. Zo eindig je met een tas vol oude kassabonnen waar je niets meer aan hebt. Weg ermee!

Uiteraard zwerven er nog andere papiertjes in je handtas. Denk hierbij aan vergeten spaarkaarten (die bakken dierenplaatjes die je kreeg bij de supermarkt).

 


 

“Dingen die niet in een handtas horen te slingeren, gooi je er gelijk uit!”

 


 

handtas

3. Medicijnen met een verstreken houdbaarheidsdatum

Wat denk je van dat setje pleisters, die je meenam, toen je met je kleinkinderen naar de speeltuin ging? Maar ook medicijnen, zoals Paracetamol neem je natuurlijk altijd mee. Veel vrouwen kunnen de deur niet uit zonder. Maar wat we allemaal eigenlijk veel te vaak vergeten, is de houdbaarheid van die medicijnen controleren. De kans is groot dat je op dit moment veel medicijnen in je handtas hebt slingeren die al heel lang over de datum zijn. Weg die zooi!

 

4. Onhygiënische troepjes, bah!

Af en toe zijn onze handtassen net prullenbakken. Is jouw kleinkind of jijzelf verkouden geweest, dan zit je tas vast vol met gebruikte tissues. Erg hygiënisch is dat zeker niet! Daarnaast zal je vast en zeker ook nog veel papiertjes tegenkomen waarin uitgekauwde stukjes kauwgom zitten. Vies, bah, dus weg ermee!

 

5. Vieze toiletartikelen en cosmetica

Vooral in de winter is in iedere handtas wel een lippenbalsem en handlotion te vinden. Zo’n vieze lippenbalsem waar allerlei vreemde haren aan zitten en ook de kruimels van de koekjes vinden hun weg in de plakkerige lippenbalsem. Bah! Dat wil je toch niet meer op je lippen smeren, gooi weg die zooi.handtas

Het gebeurt ook regelmatig dat we onze handlotion na de winter vergeten. Hierdoor blijft de lotion lekker lang in je tas zwemmen. Uiteindelijk droogt die handige lotion helemaal uit waardoor hij een korrelige rand heeft en de lotion zelf weer te waterig is. Dat is helemaal niet handig meer, hoogtijd om hem weg te doen.

 

Je bent niet alleen

Wees vooral ook gerust, iedereen heeft een periode dat ze hun tas eerder als opslagplaats gebruiken dan als handtasje. Het is eerder tijd voor verandering!
 

 


Oma Jet tipt

Oma Jet staat midden in het leven. Ze werkt nog, draait het huishouden, ook al is het een stuk rustiger nu haar drie kinderen uit huis zijn. Wel komt haar kleindochter 2 dagen per week langs. Tijdens het oppassen maken ze samen veel plezier.

Oma Jet is praktisch

Oma Jet is echt heel praktisch ingesteld. Ze heeft voor elke kwaal een oplossing, het huishouden doen kent geen geheimen voor Oma Jet, en zij weet als geen ander hoe ze slim kan besparen.

Oma Jet is ervaren

Oma Jet weet raad, zullen we maar zeggen. Dit doet ze ook op Opa ’n oma door jou wekelijks praktische tips over huishouden, besparen en gezondheid te geven.


 

Lees hier alle bijdrages van Oma Jet
Meer lezen? Meld je aan voor de gratis Opa 'n oma nieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals