Gezondheid en veiligheid

De gezondheid en veiligheid van je kleinkinderen is natuurlijk het allerbelangrijkste! Maar weet je nog precies wat goed is en wat je beter kunt laten? Het is immers een tijdje geleden dat jijzelf kleine kindjes hebt verzorgd. Wat zijn bijvoorbeeld handige tips om het voor je kleinkinderen zo aangenaam mogelijk te maken als ze bijvoorbeeld ziek zijn?

Veiligheid en mentale gezondheid

Ook over het thema veilgheid vind je hier informatie. Denk hierbij aan de vraag welk speelgoed veilig is voor die kleine hummel of welke gevaren er allemaal op de loer liggen als je kleinkinderen actief zijn online? Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de mentale gezondheid van je kleinkinderen. Zit je kleinkind ergens mee, maar weet je niet hoe je met hem moet praten? Lees dan snel het artikel dat jou hiervoor tips en tricks geeft.


angst voor de tandarts

     Angst voor de tandarts – hoe kom je er overheen?

Veel kinderen, en volwassenen, zijn bang voor de tandarts. Heb jij of je kleinkind ook angst voor de tandarts? Jullie zijn niet de enigen! Naar schatting zijn er bijna 2,5 miljoen Nederlanders bang voor de tandarts. Ontdek hier hoe angst voor de tandarts ontstaat en wat je eraan kan doen.

Lees meer
hechtingen

     Hechting kinderen balangrijk – 4 vormen en gevolgen

Alle kinderen hebben een gehechtheidsrelatie met hun opvoeders. Dit is belangrijk voor het kind, omdat dit ervoor zorgt dat hij/zij zich veilig geborgen kan voelen en later goed zal functioneren in de maatschappij. Hechtingen, er zijn 4 verschillende gehechtheidsrelaties die wij op een rijtje hebben gezet voor jou.

Lees meer

     Mediteren met je kleinkind

Mediteren met kinderen, nuttig en leuk. Heb je een druk kleinkind, dat sterk op prikkels reageert? Of is het juist heel gevoelig en piekert het over van alles en nog wat? Voor deze kinderen, maar eigenlijk voor alle kinderen en…

Lees meer
kinderkwaaltjes

     Kinderkwaaltjes – 6 keer grootmoeders tips

Een ziek kleinkind? Wees gerust, oma weet wel raad. Vooral voor nieuwe ouders kunnen alle kinderkwaaltjes je wereld op zijn kop zetten. Ons advies? Adem in, adem uit. Ontdek hier 6 keer handige tips bij diverse kinderkwaaltjes.

Lees meer

     5 positieve effecten van oppassen

Oppassen is niet alleen geweldig om te doen, het heeft ook voor jullie opa’s en oma’s een aantal positieve gevolgen, zoals voor jullie gezondheid!

Lees meer
pushen

     Prestatiedruk – pushen we kinderen te veel?

Het komt steeds vaker in het nieuws; kinderen worden voortdurend door hun omgeving gepusht, met name als het om schoolprestaties gaat. Deskundigen trekken aan de rem. Stop met pushen en start met praten!

Lees meer
vergeetachtig

     Ben ik vergeetachtig of word ik dement?

Je stond op het punt om iets te gaan, maar je kan je niet meer herinneren wat. Of je hebt ineens moeite om op namen of woorden te komen. Naarmate we ouder worden, gaan we steeds meer vergeten. Dat is normaal. Toch vraag jij je het volgende af: ben ik gewoon vergeetachtig of word ik dement?

Lees meer

Meer lezen? Meld je aan voor de gratis Opa 'n oma nieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

Geniet van het opgroeien van je kleinkinderen!

Blijf op de hoogte en meld je nu aan voor de email-nieuwsbrief