Familie & relatie

Als grootouder vervul je meer rollen dan jij je wellicht bewust bent. Zo moet je af en toe een luisterend oor zijn voor je familieleden, op andere momenten ben je een adviseur voor je zoon of dochter en altijd ben jij een voorbeeld voor je kleinkinderen. Wij mensen hebben elkaar op diverse wijzen nodig. Zo heeft jouw kleinkind jou ook op verschillende manieren nodig.

 

Over opvoeding en relatie met kinderen en kleinkinderen

Hier vind je een groot aanbod van diverse artikelen over bijvoorbeeld de opvoeding van je kleinkind, over jouw bijdrage daaraan als opa of oma. Tevens zijn er tips te vinden voor het onderhouden van een goede relatie met je kleinkinderen en met de ouders.

 

Ook luchtige artikelen zijn hier te vinden! Ken jij bijvoorbeeld al de 5 redenen waarom kleinkinderen zo bijzonder zijn? Kortom, hier zijn een lading interessante, leerzame en must read artikelen te vinden, geschikt voor iedere grootouder.

 


     Zie ginds komt de stoomboot! De intocht van Sinterklaas

Ieder jaar trekt heel Nederland uit om de goedheiligman te verwelkomen. Het feest is tevens het sein voor alle kinderen dat ze hun schoen weer mogen zetten. Hier lees je onder andere wanneer de landelijke intocht van Sinterklaas is en waar deze plaatsvindt.

Lees meer

     De toekomst van je kleinkind – de 6 meest populaire spaardoelen

Geld maakt niet gelukkig. Maar geen geld hebben, maakt wel ongelukkig. Veel grootouders zetten daarom nu al regelmatig een bedrag opzij, zodat de kleinkinderen op latere leeftijd iets extra’s hebben. Maar waar sparen grootouders voor? Lees hier de top 6 spaardoelen van de grootouders in Nederland.

Lees meer

     Nee zeggen, ook in de rol van oma

In haar column schrijft Saskia Knoop over haar belevenissen met de bende van vier op de dagen met gouden randjes. Deze keer: Nee zeggen, ook in de rol van oma   Ik ben moe! of te wel, ik wil even…

Lees meer
mooie rituelen

     Mooie rituelen – 7 om gelijk te starten

Rituelen zijn voor kinderen belangrijk. Dat is niet alleen thuis zo, ook rituelen tijdens het bezoeken van oma en opa zijn net zo van belang. Keer op keer hoor en lees je dat kinderen rituelen nodig hebben. Ontdek hier 7 mooie rituelen om gelijk te starten.

Lees meer
complimenten

     Complimenten geven, 5 feiten waarom dit goed is

Ieder mens ontvangt graag een complimentje van tijd tot tijd. voor kinderen is de waardering één van de belangrijkste dingen in hun leven. Complimenten geven kleinkinderen een gevoel dat ze gewaardeerd worden Ontdek hier waarom complimenten geven zo belangrijk is.

Lees meer
angst voor de tandarts

     Angst voor de tandarts – hoe kom je er overheen?

Veel kinderen, en volwassenen, zijn bang voor de tandarts. Heb jij of je kleinkind ook angst voor de tandarts? Jullie zijn niet de enigen! Naar schatting zijn er bijna 2,5 miljoen Nederlanders bang voor de tandarts. Ontdek hier hoe angst voor de tandarts ontstaat en wat je eraan kan doen.

Lees meer

     4 lessen die je onbewust leert van je kleinkind

Grootouders hebben een invloed op hun kleinkinderen. Andersom is dat effect net zo groot aanwezig, alleen staan wij er nooit bij stil. Daarom geven wij je 4 lessen die jij leert van je kleinkind.

Lees meer

Meer lezen? Meld je aan voor de gratis Opa 'n oma nieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

Geniet van het opgroeien van je kleinkinderen!

Blijf op de hoogte en meld je nu aan voor de email-nieuwsbrief