Een boomhut. Elk kind droomt ervan om een boomhut te hebben, het kan een magische plek worden voor je kleinkind. Een beetje handige grootouder kan alles maken. Het bouwen van een hut is ideaal voor opa’s of oma’s die graag de handen uit de mouwen steken. Dit zijn de 4 stappen die je voor het bouwen moet volgen.
Stap 1: Voorbereiding voor de boomhut
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je aan de slag kan. Ten eerste moet je de juiste boom kiezen. De gezondheid van de boom is cruciaal voor het bouwen van een boomhut. Als de boom te jong of te oud is, zal die niet de ondersteuning geven die je nodig hebt voor een veilige boomhut.
Een tweede aspect waar je rekening mee moet houden, is de eventuele regelgeving bij jouw in de gemeente. Neem de tijd om de regels te leren die voor je project van belang kunnen zijn. Denk hierbij aan hoogtebeperkingen of beschermde bomen die je wellicht op je terrein hebt staan.
Daarnaast is het wellicht een goed en sociaal idee om je buren even op de hoogte te brengen van je plannen. Als je boomhut in het zicht is van je buren, is het wel zo netjes om hun mening te vragen en hun wensen mee te nemen in de tekeningen voor je boomhut. Deze stap kan toekomstige klachten en eventuele rechtszaken voorkomen.
Stap 2: Een plan maken
Voor het bouwen begint, is het belangrijk om een goed ontwerp te hebben. Een professionele bouwtekening kan een handige optie zijn. Bovendien staat het internet vol met kant-en-klare ontwerpen voor een boomhut. Dan kan je welke het beste bij jouw vaardigheden en de boom past.
Er zijn een hoop opties waaruit je moet kiezen om je boomhut te maken: wat voor trappetje, wil je een zwevende boomhut of eentje met een ouderwets platform, en ga zo maar door. De cruciale aspecten bij het maken van deze keuzes zijn de afmetingen en de veiligheidsmaatregels.
“Een boomhut kan een magische plek worden voor je kleinkind”
Stap 3: Veiligheid in de boomhut
Het belangrijkste om niet te vergeten, is de kwestie van veiligheid. Je kleinkind kan gemakkelijk uit de hut vallen, als er niet de juiste voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Het is daarom handig om niet te hoog te bouwen. Als je kleinkind dan valt, dan is de afstand kleiner.
Bouw een reling aan de rand van je boomhut. Zorg er wel voor dat die reling dicht is zodat je kleinkind er niet tussendoor kan. Daarnaast is een zachte landing onder de boomhut altijd een goed idee. Mocht je kleinkind er toch tevergeefs uitvallen, dan komen ze zacht terecht.
Stap 4: Zelf aan de slag
Heb je alle voorzorgsmaatregelen gevolgd en opgenomen in je ontwerp? Dan is het nu tijd om te klussen. Hoe je precies stap voor stap te werk gaat, staat hier duidelijk met afbeeldingen uitgelegd.
Ben je zelf toch niet zo’n bouwer? Geen probleem, er zijn verschillende mogelijkheden om een boomhut te maken in je tuin. Er zijn een aantal bedrijven die het harde werk voor jou doen. Ze gaan eerst in gesprek met jou en je kleinkinderen om een mooi en passend ontwerp te maken. Vervolgens maken ze jullie droom een werkelijkheid.

Afbeeldingen: Pinterest
Ben jij ook een trotse grootouder en wil je op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
Bedankt voor de aanmelding
Er ging iets fout. Probeer het nogmaals
Comments are closed.