Oma zijn is het mooiste wat er is – 4 redenen

 


omaEr zijn veel mijlpalen in jouw leven: je trouwdag, het moment dat je moeder wordt én als je oma wordt. Je gaat de wereld met weer hele andere ogen zien. Sommigen beweren zelfs dat oma worden het mooiste is wat hen overkomen is. Ontdek hier 4 redenen waarom oma worden en oma zijn zo leuk is.

 

1. Een nieuwe blik op de wereld

Je ziet als oma de wereld weer met compleet andere ogen. Je blik is niet meer die van een moeder, maar van een moeder én een oma. Er komt een dimensie bij in je leven. Je zal in het begin misschien zelfs verbaasd zijn dat het kan: je eigen kind krijgt een kind!

De verwondering en verbazing lijken groter te zijn dan toen jij lang geleden moeder werd. Je wordt overspoeld met emoties die alleen andere oma’s begrijpen. Je ziet jouw kind voor je ogen veranderen in een ouder. Dat is zo’n uniek moment, het is allemaal erg ontroerend. Het zal je misschien niet verbazen dat vrijwel iedere oma op dit moment een traantje weg moet pinken.

 

oma2. Grootmoeder zijn is het mooiste – een bevestigd cliché

Veel oma’s zeggen altijd dat grootmoeder worden het mooiste is wat hen is overkomen. Het is zo vaak gezegd dat het een cliché is geworden. Maar in ieder cliché zit een kern van waarheid; het is nou eenmaal echt zo mooi en bijzonder om jezelf ineens ‘oma’ te mogen noemen.

Eerst wordt je verblijd met het geweldige nieuws: je wordt oma! Snel daaropvolgend zal er een nieuwe periode aanbreken van oppassen, spelen, knuffelen, erop uitgaan en knutselen met jouw kleinkind. Je wordt actief betrokken bij het leven van je kinderen. Dit keer in een andere rol dan alleen moeder, je bent nu immers een grootmoeder!

 


 

“Je ziet jouw kind veranderen in een ouder. Dat is zo’n uniek moment”

 


 

oma3. Genieten van jouw nageslacht : kleinkinderen

Kleinkinderen zijn erg bijzonder en leuk. Kinderen brengen veel met zich mee, waaronder een hele berg energie. Zeker naarmate je kleinkind ouder wordt, kan het jou overvallen met zijn drukte. Al die overvloed is zeker niet iets negatiefs, het is eerder positief. De energie werkt aanstekelijk en jij krijgt er als grootmoeder ook weer nieuwe energie van.

Daarnaast betekent een kleinkind dat er een nieuwe generatie toegevoegd is aan de stamboom. Hoe ouder jij wordt, hoe minder je echt kan gaan doen. Je leeft gelukkig als het ware door in het leven van je kinderen en van je kleinkinderen. Door de uitbreiding van de familie beleef jij weer een nieuwe generatie. Je kleinkinderen laten jou de wereld op een nieuwe wijze ervaren.

 

oma4: Kleinkinderen dragen bij aan geluk

Wist je trouwens dat niet alleen jij gelukkiger wordt met deze nieuwe rol? Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de deelnemende kinderen hun grootouders associëren met het woord ‘geluk’. Dit gegeven berust op drie belangrijke eigenschappen van grootouders: hun onvoorwaardelijke liefde, hun eeuwigdurende geduld en hun paraatheid om altijd samen te spelen.

Grootmoeders hebben engelengeduld. Wil je kleinkind koekjes bakken, maar wil het niet de hele tijd even soepel gaan? Geen punt, oma heeft geen haast. Iedere oma spendeert graag tijd met haar kinderen. Ze doet immers alles met al haar liefde waardoor het zo eenvoudig lijkt om een goede grootmoeder te zijn.


 

Lees hier alles over de rol van oma’s:

 

BEN JIJ OOK EEN TROTSE GROOTOUDER EN WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals