Gezondheid en veiligheid

De gezondheid en veiligheid van je kleinkinderen is natuurlijk het allerbelangrijkste! Maar weet je nog precies wat goed is en wat je beter kunt laten? Het is immers een tijdje geleden dat jijzelf kleine kindjes hebt verzorgd. Wat zijn bijvoorbeeld handige tips om het voor je kleinkinderen zo aangenaam mogelijk te maken als ze bijvoorbeeld ziek zijn?

Veiligheid en mentale gezondheid

Ook over het thema veilgheid vind je hier informatie. Denk hierbij aan de vraag welk speelgoed veilig is voor die kleine hummel of welke gevaren er allemaal op de loer liggen als je kleinkinderen actief zijn online? Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de mentale gezondheid van je kleinkinderen. Zit je kleinkind ergens mee, maar weet je niet hoe je met hem moet praten? Lees dan snel het artikel dat jou hiervoor tips en tricks geeft.


vergeetachtig

     Ben ik vergeetachtig of word ik dement?

Je stond op het punt om iets te gaan, maar je kan je niet meer herinneren wat. Of je hebt ineens moeite om op namen of woorden te komen. Naarmate we ouder worden, gaan we steeds meer vergeten. Dat is normaal. Toch vraag jij je het volgende af: ben ik gewoon vergeetachtig of word ik dement?

Lees meer

     Loopfiets, effectief?

Je kleinkind nog geen loopfiets? Maak daar verandering in! Een loopfiets voor een kind is namelijk erg bevordelijk voor de motorische ontwikkeling. Je kleinkind leert evenwicht te bewaren en coördineren tussen rijden en stoppen. Door middel van een loopfiets krijgt je kleinkind inzicht in afstanden en is het een perfecte opstap naar de gewone fiets.

Lees meer
generatiewonen

     Generatiewonen – voordelen en nadelen

Vroeger was het de normaalste zaak van de dag. Allerlei generaties woonden samen in hetzelfde huis. Tegenwoordig kom je het niet meer zo vaak tegen. Maar waarom niet? Wat waren de voor- en nadelen van het zogenaamde ‘generatiewonen’?

Lees meer
stress

     Stress bij kinderen

Kinderen staan in de huidige samenleving steeds meer en meer onder druk. Al die druk kan zorgen voor spanning, dat op zijn beurt weer kan leiden tot stress. Ontdek hier hoe je stress herkent bij je kleinkind en wat je kunt doen.

Lees meer
Structuur maar tot hoever

     Structuur: meer dan ritme en regelmaat

Dat kinderen structuur nodig hebben hoor je vaak. Als grootouder wil je daar graag in meegaan als je op je kleinkind past. Maar wat wordt er bedoeld met structuur en welke alternatieven zijn er? Want het leven trekt wel eens…

Lees meer

     Aardbeien smoothie: zomers en fris

Heel veel kleinkinderen zijn dol op aardbeien. Vooral in de zomer zijn die rode vruchten erg lekker. Dat gaf onze redactie de inspiratie om een lekker smoothie recept voor jou te maken. Aardbeien smoothie: zomers en fris genieten!

Lees meer

Meer lezen? Meld je aan voor de gratis Opa 'n oma nieuwsbrief

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals

Geniet van het opgroeien van je kleinkinderen!

Blijf op de hoogte en meld je nu aan voor de email-nieuwsbrief