Familie & relatie

Als grootouder vervul je meer rollen dan jij je wellicht bewust bent. Zo moet je af en toe een luisterend oor zijn voor je familieleden, op andere momenten ben je een adviseur voor je zoon of dochter en altijd ben jij een voorbeeld voor je kleinkinderen. Wij mensen hebben elkaar op diverse wijzen nodig. Zo heeft jouw kleinkind jou ook op verschillende manieren nodig.

 

Over opvoeding en relatie met kinderen en kleinkinderen

Hier vind je een groot aanbod van diverse artikelen over bijvoorbeeld de opvoeding van je kleinkind, over jouw bijdrage daaraan als opa of oma. Tevens zijn er tips te vinden voor het onderhouden van een goede relatie met je kleinkinderen en met de ouders.

 

Ook luchtige artikelen zijn hier te vinden! Ken jij bijvoorbeeld al de 5 redenen waarom kleinkinderen zo bijzonder zijn? Kortom, hier zijn een lading interessante, leerzame en must read artikelen te vinden, geschikt voor iedere grootouder.

 


     Drukke kleinkinderen – 3 handige tips

Ieder kind is anders. Zo zijn er rustige kleinkinderen en drukke kleinkinderen. Als grootouder en ouder houd je uiteraard onvoorwaardelijk van het kind. Toch zou het soms fijn zijn als er een handleiding bij zat. Drukke kleinkinderen: waar moet je op letten?

Lees meer

     Persoonlijk verhaal: Hanny werd op jonge leeftijd oma!

Hanny Bijpost (52) werd al op jonge leeftijd oma. Haar dochter van 16 bleek al 7 maanden zwanger te zijn, zonder dat ze iets wist. Hanny heeft de volledige voogdij over Melody opgenomen, maar nu wordt het toch echt tijd dat haar dochter het zelf gaat doen.

Lees meer
vergeetachtig

     Ben ik vergeetachtig of word ik dement?

Je stond op het punt om iets te gaan, maar je kan je niet meer herinneren wat. Of je hebt ineens moeite om op namen of woorden te komen. Naarmate we ouder worden, gaan we steeds meer vergeten. Dat is normaal. Toch vraag jij je het volgende af: ben ik gewoon vergeetachtig of word ik dement?

Lees meer
vaste rol

     Vaste rol bij oppassen zwaar – 5 redenen

Grootouders die uitgeput raken door de zorg voor hun kleinkinderen. Helaas gebeurt het de laatste jaren steeds vaker. Oppassen op de kleinkinderen is leuk, maar het moet niet invloed hebben op je gezondheid. Vaste rol bij oppassen is zwaar, ontdek hier 5 redenen waarom.

Lees meer
competitie

     Competitie tussen kleinkinderen – hoe ga jij ermee om?

Kinderen kunnen elkaar onderling erg dwars zitten. Iedereen is nu eenmaal anders en heeft een ander karakter. Hierdoor kan het nog wel eens botsen. Als grootouder wil jij uiteraard de kleinkinderen gelijk behandelen. Maar hoe ga jij om met competitie tussen kleinkinderen?

Lees meer
poetsen

     Poetsen met etenswaren – 3 handige tips

Het komt voor: je hebt een probleem en geen enkel betaalbaar poetsmiddel kan dit oplossen. Oma Jet geeft het antwoord: poetsen met etenswaren! Deze keer geeft Oma Jet 3 handige tips hoe je kan poetsen met etenswaren. Dus lees snel verder.

Lees meer
stress

     Minder stress – 10 effectieve manieren

We zijn allemaal wel eens gestrest. We willen namelijk van alles tegelijkertijd. Een super liefdesleven, een goede carrière en ook nog eens een sociaal leven. Bovendien willen we gelukkig zijn, maar lukt dat wel met al die stress?

Lees meer

Geniet van het opgroeien van je kleinkinderen!

Blijf op de hoogte en meld je nu aan voor de email-nieuwsbrief